Therapeut

In 1993 heb ik mijn opleiding creatieve therapie beeldend afgerond op de Christelijke Hogeschool Noord Nederland te Leeuwarden. Creatieve therapie kreeg mijn aandacht, nadat ik binnen het cultureel werk veel creatieve activiteiten had georganiseerd voor groepen. Ik merkte dat werken met beeldende materialen mensen raakte. Mensen werden emotioneel of konden na een lange periode van verdriet weer plezier beleven. Na mijn opleiding, waarin ik zelf heb ervaren wat materiaal met mijzelf deed, ben ik begonnen als creatief therapeut binnen een GGZ instelling.  Ik heb ervaring met zowel individuele- als groepstherapieën. Kinderen, jeugd, volwassenen en ouderen. Hier is mijn nieuwsgierigheid en ervaring in systeemtherapie ontstaan.

Werken met mensen heeft op mij het effect van een toverspreuk. Of dat nu gezonde mensen zijn of mensen met een hulpvraag op psychisch vlak. Hierin ligt de passie van alles wat ik doe. De scheidslijn tussen privé en zakelijk houd ik daarom bewust erg smal. Dat komt bijvoorbeeld tot uiting in mijn werk als beeldend therapeut. Binnen mijn praktijk aan huis creëer ik een eigen sfeer, die ik gemakkelijk voor mezelf en in samenwerking met anderen steeds opnieuw kan inkleuren. Als therapeut bepaal ik niet wat goed voor iemand is, maar bewerkstellig ik veranderingen die aansluiten bij de behoefte van de cliënten. Alleen op die manier bereik je mijn in ziens slagkracht met therapie en/of coaching.

Ik ben gespecialiseerd in het werken met rouw en verlies. Daarnaast werk ik veel met “kanker in beeld”, levensvragen, traumaverwerking en echtpaartherapie. Ik ben geregistreerd creatief therapeut bij de S.R.V.B. (Stichting Register Vaktherapeutische Beroepen).